„Kultūros savanorių“ žirafa keičia kailį į prašmatnesnį arba, kitais žodžiais tariant, mes atnaujiname įvaizdį!

Šventę „Tebūnie naktis!“ pasitinkame pakeitę savo logotipą – žirafą – į profesionalų. Seniai tai planavome, juk susivienijimas gyvuoja ilgiau nei metus, neretai tenka viešai prisistatyti, tad apie reprezentatyvumą galvojome. Tačiau planas ir noras tapo šiandien realybe tik gerų draugų dėka – už dovaną, nuo šiol oficialų mūsų logotipą, karštai dėkojame Dariui ir Eglei iš reklamos agentūros „Mamaika“ ir ESTA „SALTES“! O nuo „Tebūnie naktis!“ šeštadienio bei kituose renginiuose ateityje, kurių partneriais mes būsime ar kuriuose pristatinėsime kultūrinę savanorystę, mes būriuosimės prie savo mobilaus stendo, už kurio padovanojimą mums sakome ačiū reklamos agentūrai „MAMAreklama“!

Senas ir nauji variantai


Tiesa, perspėjame, kad mūsų žirafa kas kartą gali atrodyti šiek tiek skirtingai: kartais tiesi, kartais pasilenkusi į dešinę ar į kairę, o kartais net dvejintis, trejintis ir pan.:) Logotipą nupiešusio Dariaus laki vaizduotė neapsiribojo vienu žirafos variantu, tad turime visą seriją įvairių žirafų, jų porų, trejetų, ir naudosime kas kartą savo nuožiūra vis kitą piešinuką.

O jei jau prakalbome apie žirafą, tai pats laikas pabandyti viešai pasiaiškinti, kodėl mūsų, susivienijimo „Kultūros savanoriai“, simbolis yra žirafa. Dažnai, žinokite, tokio klausimo sulaukiame. Dažnas mus ligi šiolei ir atpažindavo dėl žirafos: „Ai, čia tie su žirafa“:)

Pradėję burti susivienijimą diskutavome, kokį simbolį jam parinkti, kad išsiskirtume iš kitų savanoriškų organizacijų. Susirinkę kaip tik buvome ESTA „SALTES“ patalpoje, pilnoje įvairaus pavidalo avyčių (avytė yra šios asociacijos simbolis). O pretendentais tapti „Kultūros savanorių“ simboliu mūsų diskusijos eigoje tapo kengūra ir žirafa. Pastaroji, pelniusi didesnį palankumą, nugalėjo „simbolio rinkimuose“, mat lyg tyčia keletas istorijų ir faktų mus su žirafa siejo.

Štai jums pora pavyzdžių:

–         Mūsų linksmoji Raminta yra nenuilstanti keliautoja. Jei Raminta nepasiekiama telefonu, visi žinome – ji kažkur keliauja. Vienos kelionės metu, kuomet Raminta dalyvavo jaunimo mainų projekte, buvo sukurta istorija, jog Lietuvoje yra labai daug žirafų ir paklausiausia profesija mūsų šalyje yra žirafų gydytojas. Kaip žinia, kultūros savanoriams fantazijos netrūksta!!! Taigi, šį savo pačios susigalvotą mitą Raminta ėmė pasakoti užsieniečiams, o jie visi išpūtę akis klausėsi ir nuoširdžiai patikėjo, jog Lietuvos miškuose gyvena daug žirafų:)

–         Mūsų Vilijos dviratis toks margai oranžinis-juodas, tad labai primena žirafą:)

–         Žirafoms reikia labai mažai miego – joms per parą užtenka numigti nuo 20 minučių iki dviejų valandų. Negi neprimena kultūros savanorių, kurie savanoriaudami po studijų ir darbų panašiai tiek ir temiega?:)

Darius iš „Mamaikos“ piešė mums žirafą išklausęs visų šių istorijų. Bet jam labiausiai padarė įspūdį mūsų entuziazmas ir optimizmas, tad dar vieną žirafos legendą sukūrė jis: „Kultūros savanoriai“ turi „teisingą“ energetinę „raketą“, kurią naudodami jie skrenda atlikti įvairias kultūrines misijas. Kylanti raketa palieka ugnies (energijos) šleifą arba pėdsaką, kuris, anot mačiusiųjų, labai panašus į žirafą…“. O dar įsiklausykite į „žžžžžžžžžžžžžžžž…žirafa“ ir štai jums kylančios raketos garsas! Kaip matote, mūsų logotipas primena raketos ir simpatiškos žirafos hibridą.

O istorijoje mes nesame pirmieji susivilioję pasireklamavimui naudoti mielo gyvūnėlio žirafos vardą ir atvaizdą. Pavyzdžiui, šeštajame praėjusio šimtmečio dešimtmetyje avialinijos „SAS“ turėjo šūkį: „Jokių žirafų, prašytume – bet skraidiname beveik bet ką kitą“. Ir iš tiesų, skraidino net dramblius.

Jau turėjote suprasti, kad galėtume istorijas tęsti ir tęsti… Jei ir patys žinote įdomių faktų apie žirafas, turinčių loginių ryšių su „Kultūros savanoriais“, kviečiame jais pasidalinti su mumis – parašyti komentaruose arba mūsų paskyroje socialiniame tinkle „Facebook“.

Leave a Reply

Name and Email Address are required fields. Your email will not be published or shared with third parties.

%d bloggers like this: