Pirmasis Kultūros savanorių laimėjimas konkurse!

Kultūros savanoriai dalyvavo Europos komisijos atstovybės Lietuvoje rengtame filmukų savanorystės tema konkurse ir kartu su Maltos ordino savanoriais laimėjo pagrindinį prizą skirtą dalyvaujančioms organizacijoms! Šie du filmukai bus rodomi Skalvijos kino teatre prieš kino seansus! Gaila tik, kad nedaug organizacijų surado laiko sudalyvauti šiame konkurse ir sukurti save pristatantį filmuką. Mes visi labai džiaugiamės laimėjimu ir dėkojame visiems prisidėjusiems prie filmuko kūrimo, juk smagiausia dalis – pats procesas!

Europos komisijos atstovybės Lietuvoje pranešimas:

Gruodžio 8 d., „Skalvijos“ kino centre buvo apdovanoti geriausių konkursui „Nemarinuok laiko – savanoriauk!“ pateiktų trumpametražių filmų autoriai. Besibaigiant savanorystės metams, Europos Komisijos atstovybė Lietuvoje kvietė jaunimą kurti trumpametražius filmus, kurie parodytų, jog savanorystei skiriamas laikas yra prasmingas. Speciali nominacija buvo skiriama ir savanorius vienijančios organizacijoms už jų veiklą pristatančius trumpametražius filmus.

Europos komisijos atstovyb4s Lietuvoje nuotrauka

Mėnesį laiko trukusiam konkursui buvo pateikta 18 trumpametražių filmų: 14 individualių kūrėjų ir 4 savanoriškos veiklos organizacijų. Pateiktus filmus vertino komisija, kurią sudarė Europos Komisijos atstovybės Lietuvoje ir „Skalvijos“ kino centro atstovai. Individualių kūrėjų kategorijoje buvo išrinkti 3 kūrybiškiausi, originaliausi ir konkurso temą geriausiai atitinkantys trumpametražiai filmai. Pirmosios vietos nugalėtojui atiteko vienerių metų abonementas į kino teatrą „Forum Cinemas“ bei kvietimas į 2012 m. pavasarį vyksiančius režisūros kursus „Skalvijoje“. Kvietimai į šiuos kursus atiteko ir antrosios bei trečiosios vietos laimėtojams.

Specialiais apdovanojimais buvo įvertinti ir savanoriškos veiklos organizacijų atsiųsti trumpametražiai filmai. Organizacijos buvo kviečiamos siųsti savo savanorystės veiklos sritį pristatančius ir jų veikloje savanoriauti skatinančius filmus. Dviejų apdovanotų organizacijų filmai bus rodomi „Skalvijos“ kino centre prieš seansus.

Europos komisijos atstovybės Lietuvoje informacija

Leave a Reply

Name and Email Address are required fields. Your email will not be published or shared with third parties.

%d bloggers like this: