Pasakojimų apie savanorystę konkursas

We-all-have-a-story-to-tellMes ne tik mėgstame savanoriauti, bet ir klausytis istorijų apie savanoriavimą, sužinoti, kur savanoriauti buvo įdomu, o kur nuobodoka, kuri patirtis daugiausia išmokė, o kuri atnešė daugiausia naujų draugų…

Todėl kviečiame jus visus, kurie nors kartą savanoriavote kultūriniame renginyje ar organizacijoje, pasipasakoti savo nuotykius. O patiems geriausiems pasakotojams už jų istorijas dar ir įteiksime vieną kitą prizą.

Pasakojimai gali būti įvairaus formato: straipsnis, esė, video, nuotraukų ar piešinių serija. Kaip jums lengviau, taip ir pasakokite mums apie savo nuotykius. Už išradingumą pažadame pridėti taškų. Nesvarbu, kad nesate rašytojai, paišytojai ar fotografai – mums svarbiausia, kad būtumėt kūrybiški ir pasidalintumėte savo nuomonėmis, patyrimais, istorijomis. Visi pasakojimai bus paskelbti svetainėje www.kulturossavanoriai.lt, o pačių geriausių ir įdomiausių pasakojimų autorius apdovanosime.

Nesvarbu, ar savanoriavote daug, ar tik vieną kartą; ar patirtis buvo gera, ar bloga. Tinka visos istorijos, susijusios su kultūrine savanoryste. Kviečiame aktyviai dalyvauti, juk ir jums patiems turėtų būti įdomu paskaityti apie kitų patirtis ir pasidalinti savomis.

Keletas reikalavimų ir prašymų:

– Pasakojimas turi būti susijęs su kultūrine savanoryste (bet nebūtinai su Kultūros savanoriais). Jei pasakojate apie keletą savanorystės patirčių, tada ne visos jos turi būti kultūrinės, bet bent viena – būtinai. Jei abejojate, ar jūsų pasirinkta savanorystės sritis tinka, rašykite ir klauskite – atsakysime (imk.ir@savanoriauk.lt)

– Pasakojimas turi būti sukurtas jūsų ir apie jūsų paties (pačios) savanorystės patirtis. Nekopijuokite draugų istorijų, kitų straipsnių, įdėjų ir publikacijų

– Apimtis nėra ribojama, bet didesnė tikimybė, kad laimėsite su daugiau nei viena pastraipa. Iš kitos pusės – ilgi skaitiniai (ar įrašai) gali nusibosti ir taip prarasti taškų.

– Jei rašote, prašome rašyti lietuvių kalba ir su lietuviškomis raidėmis ir, kiek kam išeina, gramatiškai teisingai. Nesupykite, jei prieš publikuodami pataisysime rastas klaideles.

– Jei fotografuojate, siųskite geros kokybės nuotraukas, jei tik galite. Jei jos užima per daug, susisiekite ir sugalvosime, kaip čia jas iš jūsų pasiimti.

– Jeigu rašote, straipsnį labai pagražintų kokia nors nuotrauka (tačiau ji nėra privaloma ir nepridės taškų laimėjimui)

– Tekstus siųskite prisegtame dokumente (Microsoft Word .doc arba .docx; Open office .odt formatais), nuotraukas – .jpg, jei norite atsiųsti vaizdo ar garso įrašą, prašome atsiųsti nuorodą (į youtube ar kokią kitą įrašų talpinimo svetainę)

– Nepamirškite nurodyti savo vardo ir pavardės bei straipsnio pavadinimo

Straipsnių lauksime iki lapkričio 25 d. o konkurso nugalėtojus paskelbsime iki gruodžio 2 d.

Viską, taip pat savo klausimus, siųskite el.paštu: imk.ir@savanoriauk.lt
Atsiųsdami straipsnį, jūs sutinkate, kad jis ir prie jo pridėtos nuotraukos būtų publikuotos svetainėje www.kulturossavanoriai.lt bei paviešintos mūsų Facebook svetainėje.
Mes pasiliekame teisę nepublikuoti su kultūrine savanoryste nesusijusių, neetiškų ar necenzūrinės kalbos/ simbolių turinčių kūrinių.

3 komentarai to Pasakojimų apie savanorystę konkursas

  1. […] Straipsnio autorė: Simona Osipovaitė Šis straipsnis dalyvauja pasakojimų apie savanorystę konkurse. Daugiau apie konkursą skaitykite čia. […]

  2. […] Straipsnio autorė: Gabija Vyšniauskaitė Šis straipsnis dalyvauja pasakojimų apie savanorystę konkurse. Daugiau apie konkursą skaitykite čia. […]

  3. […] Straipsnio autorė: Viktorija Kuodytė Šis straipsnis dalyvauja pasakojimų apie savanorystę konkurse. Daugiau apie konkursą skaitykite čia. […]

Leave a Reply

Name and Email Address are required fields. Your email will not be published or shared with third parties.

%d bloggers like this: