Kultūros savanoriai matėsi su Švedijos karaliene

Na, iš tiesų gal kiek perdėjome parašydami tokią skambią atraštę. Karalienę tikrai matėme, bet rankos jai nespaudėme, sveikintis, nesisveikinome, tik spoksojome per atstumą į Švedijos monarchę. O visa tai vyko organizacijos „Mentor“ surengtame labdaringame koncerte, kuriame savanoriavo Kultūros savanoriai. Renginys vyko Operos ir baleto teatre, juose dalyvavo Švedijos karalienė, Lietuvos Respublikos prezidentė ir daugybė kitų svarbių asmenų. Tiesą pasakius, Kultūros savanoriai pirmą kartą savanoriavo tokiame iškilmingame renginyje.

„Mentor“ yra pasaulinė organizacija, vykdanti įvairius jaunimo narkotikų prevencijos projektus, o šios organizacijos prezidentė yra Švedijos karalienė Silvija. Penktadienio koncertas „Ateitis gyvai“ buvo skirtas lėšų rinkimui dviem „Mentor“ projektams, vyksiantiems Baltijos šalyse. Koncerte regėjome tokius atlikėjus, kaip Petras Geniušas, Asmik Grigiorian,  Petras Vyšniauskas, Nerijus Juška, o su jais scenoje drąsiai pasirodė ir jaunieji atlikėjai, mažiausioms iš jų turbūt buvo ne daugiau penkeri met

Savanoriai turėjo keletą svarbių užduočių šiame renginyje – pasirūpinti, kad VIP svečiai rastų kelią į jiems skirtas zonas, siūlyti programėles už atitinkamą auką „Mentor“ projektams ir pagelbėti su įvairiais mažais darbeliais koncerto metu, kol visi organizatoriai plušo ruošdami iškilmingą pobūvį svarbiausiems renginio svečiams.

Gavome progą ne tik palakstyti po Operos ir baleto teatro užkulisius, bet ir stebėti vieną ar kitą koncerto numerį iš už kulisų. Iš tokio kampo viskas atrodo visai kitaip ir daug įdomiau. Gaila tik, kad koncerto metu teko daug darbuotis, tad nedaug tespėjome pasimėgauti reginiu.

Beje, po koncerto vykusiame labdaros aukcione, kuriame buvo galima įsigyti tokius daiktus, kaip tenisinko R. Berankio raketę ar Prezidentės D. Grybauskaitės rašiklį, buvo surinkta 151 tūkstantis litų!

Tags: , ,

Leave a Reply

Name and Email Address are required fields. Your email will not be published or shared with third parties.

%d bloggers like this: