Europos dienos šventė Kaune

Praėjusį sekmadienį, gegužės 8 d., „Kultūros savanoriai“ dalyvavo Kaune vykusioje Europos dienos šventėje. „Būk savanoris – keisk pasaulį“ tokiais žodžiais šventės organizatoriai kvietė visus kauniečius ir miesto svečius tapti savanoriais įvairiose organizacijose, kurios tik šią dieną iškilusiame Savanorių miestelyje susirinkusios pristatė savo veiklą, o jų atstovai „Savanorystės akademijoje“ skaitė paskaitas apie skirtingų rūšių savanorišką darbą.

Mes, „Kultūros savanoriai“, taip pat atsikraustėme vienai dienai į Savanorių miestelį. Kartu su Sporto savanorių sąjunga bei „Eurodesk Lietuva“ atstovais įsikūrėme pačioje smagiausioje palapinėje ir čia visiems kauniečiams pasakojome apie tai, kur mes savanoriaujame, ką veikiame savanoriaudami ir kaip įdomu būti kultūros savanoriais.

Visiems susidomėjusiems buvo skaitomos trumpos paskaitėlės: kultūros savanoriai pasakojo apie kultūrinę, sporto savanoriai – apie sporto savanorystę, kurias išklausę, būsimieji savanoriai netgi gavo sertifikatus, įrodančius, kiek jie daug išmoko. Reikia pripažinti, klausytojų mūsų palapinėje tikrai netrūko, dažniau jau pritrūkdavo jiems kėdžių. Beje,  buvo tikrai įdomu daugiau sužinoti  apie mūsų draugus Sporto savanorius. Reikia tikėtis, kad ir mes jiems per daug nenusibodome su savo paskaitomis…

Taip pat mes pasinaudojome proga išplėsti kultūros savanorių iš Kauno gretas ir čia pat registravome naujus „Kultūros savanorių“ narius – norinčių iš karto atsirado. Renginio metu užsiregistravo virš 30-ies naujų savanorių! Tikimės, kad netrukus Kauno „Kultūros savanorių“ filialo nariai bus ne mažiau aktyvūs nei susivienijimą inicijavę vilniečiai.

Taip pat dar aplankėme visus kitus mugėje dalyvaujančius savanorius, kurių čia buvo daugybė ir įvairių: pradedant nuo krašto apsaugos savanorių ir baigiant pifas.org savanoriais, kurie čia buvo atvykę su savo augintiniais.

Savanorystės akademijoje buvo skaitoma daugybė įvairių paskaitų apie socialinę bei sveikatos priežiūros savanorystę, gyvūnų globą ir kitus įdomius dalykus. Deja, spėjome paklausyti tik vienos kitos iš jų, nes ir patiems reikėjo darbuotis. Dar dalyvavome elektroninėse lenktynėse apie Lietuvą (ir baigėme jas visai neblogai), pasižiūrėjome į šokančius ir dainuojančius scenoje ir galiausiai, susikrovę daiktus į kuprines, o įspūdžius – į kišenes, išvykome namo.

Ir pabaigai dar reikia pridurti, kad mes esame baisiai dėkingi Sporto savanorių komandai už gerą nuotaiką palapinėje ir nuolatinį „Kultūros savanorių“ reklamavimą visos šventės metu. Tikimės, kad tai būsimos gražios draugystės ir bendradarbiavimo pradžia.

Tags: , ,

Leave a Reply

Name and Email Address are required fields. Your email will not be published or shared with third parties.

%d bloggers like this: