Drąsūs, stiprūs, vikrūs… kas? – „Tebūnie naktis!“ savanoriai!

Ne be reikalo šių metų kultūros nakties Vilniuje „Tebūnie naktis!“ savanorių atrankos šūkis buvo „Ateik savanoriauti pats ir prikalbink draugą!“. Kasmet didėja bendras šventės renginių skaičius (palyginkite: 2010 m. įvyko apie 80 renginių, šį kartą – daugiau kaip 100), daugėja renginių organizatorių / programos dalyvių, išbandžiusių savanorių pagalbą ankstesniais metais ir norinčių ja dar kartą pasinaudoti, daugėja renginių organizatorių, kuriems smalsu išbandyti savanorių pagalbą pirmą kartą, tad šiemet* atitinkamai gavome ir daugiau prašymų birželio aštuonioliktą dieną atsiųsti į renginius, projektus savanorių padėjėjų. Ėmėme rinkti gausią entuziastų savanorių komandą.  Šventės dieną pareigingai pasirodė ir savanoriavo gerokai virš šimto žmonių.

Komandoje išvydome neblogai mums pažįstamų veidų (savanorių „veteranų“:) bei smalsių debiutantų. Užfiksavome ir amžiaus skirtumų amplitudę – nuo 16 iki 54 metų! Tad kartote kartojama tiesa „Savanoriauti gali visi“ pasitvirtino. Išsyk prašome nepykti tų, kam mažiau nei 16 metų – tikrai ne iš blogos valios, o dėl „šventos ramybės“ jūsų neimame į naktinių renginių savanorių komandas.

Šiemet kultūros nakties organizatoriams kelias savaites iki pačios šventės parengiamuosius darbus nudirbti taip pat padėjo savanoriai: išvertė „Tebūnie naktis!“ programą į anglų kalbą, sudarė maršrutus skirtingų poreikių turintiems lankytojams, nuolat naujienas skelbė šventės paskyroje socialiniame tinkle „Facebook“.

Kultūros nakčiai visai priartėjus, nemažai užduočių gavo „auksarankiai“ vaikinai savanoriai: ne vieną instaliaciją, sceną padėjo sumontuoti, tentus mieste iškabino ir pan. Taip pradėję birželio 15 d. darbuotis kai kurie iki šventės pabaigos iš viso net ir septyniems skirtingiems projektams / renginiams padėjo.

Birželio 18 d. tradiciškai būtent savanoriai per „Tebūnie naktis!“ įkūrė tris šventės informacinius centrus. Didžioji dalis savanorių talkino įvairiems renginiams ir su ryškiomis liemenėmis šmėžavo galerijose, muziejuose, planetariume, koncertuose tiek atvirose, tiek uždarose erdvėse, teatruose ir kt. Savanoriai padėjo žmonėms piešti „magiškuoju“ vandeniu ant Neries pakrantės šlaito, naktinėje fotostudijoje asistavo fotografams, dėstė lankytojams smilkalų žaidimo taisykles, kūreno laužą ir virš jo virė žolynų arbatą naktiniame Botanikos sode ir t.t. Dar dalis savanorių bastėsi po miestą siekdami įamžinti gražiausias šventės akimirkas fotografuodami bei filmuodami.

AČIŪ visai šių metų „Tebūnie naktis!“ savanorių komandai!!! Už geranoriškumą, entuziazmą, aktyvumą, daug įdėto darbo, jūsų savanorystei skirtą laiką!

Ypatingai dėkojame už supratingumą tiems, kas išgirdę iš mūsų apie savanorių vėlyvesnėms valandoms trūkumo problemą padėjote ją spręsti rasdami noro ir jėgų savanoriauti viename projekte / renginyje po kito.

Tikimės, kad savanoriauti šventėje jums patiko, kad noras savanoriauti ateityje, ir kituose renginiuose, tik sustiprėjo:) Labai lauksime kitų susimatymų su jumis!

„Kultūros savanoriai“

* „Tebūnie naktis!“ savanorių komandą jau antrus metus iš eilės rinko, jos darbą koordinavo neformalus susivienijimas „Kultūros savanoriai“.


One Response to Drąsūs, stiprūs, vikrūs… kas? – „Tebūnie naktis!“ savanoriai!

  1. […] Drąsūs, stiprūs, vikrūs… kas? – „Tebūnie naktis!“ savanoriai! 28 Bir „Ir mes ten buvome“… apie savanorystę diskutavome, patarimus dalinome. […]

Leave a Reply

Name and Email Address are required fields. Your email will not be published or shared with third parties.

%d bloggers like this: