Kultūros naktyje savanoriavo apie 150 savanorių!

Jei lankėtės vakar Kultūros naktyje, tikrai pastebėjote bent vieną ryškia liemene pasipuošusį, besišypsantį, ir, jei pasisekė, – tiesianti jums šventės žemėlapį Kultūros savanorį.

Nuo pat pirmosios Kultūros nakties ši šventė neapsieina be gausios savanorių komandos ir jau trečius metus visus Kultūros nakties savanorius koordinuoja neformalus susivienijimas „Kultūros savanoriai“. Ryškias liemenes vilkintys savanoriai jau tapo neatsiejama šventės dalimi ir dauguma žiūrovų jau žino, kad jie maloniai ir su šypsena atsakys į visus klausimus, padės, prireikus pagalbos, ir duos šventės žemėlapį su visa informacija.

Kiekvienais metais prie šventės prisijungia vis daugiau projektų ir jiems visiems prireikia vis daugiau savanorių. Šiemet šventei iš viso talkino apie 150 nuo 15 iki 55 metų amžiaus savanorių! Kai kurie iš jų šventėje savanoriauja jau ne vienerius metus, kitiems tai buvo pats pirmasis bandymas savanoriauti, tačiau visi vienodai entuziastingai vilkosi savanorių liemenes ir skubėjo į pagalbą projektams. Renginiuose savanoriai darbavosi iki pat paryčių.

Savanoriai ne tik dalino šventės lankstinukus ir teikė informaciją, jie taip pat padėjo projektų organizatoriams pasiruošti, kontroliavo žiūrovų srautus, prižiūrėjo ekspozicijas, padėjo žiūrovams interaktyviuose projektuose, fotografavo ir filmavo renginius ir kitais panašiais darbais padėjo šventės organizatoriams, dalyviams ir žiūrovams.

Norime padėkoti visai Kultūros nakties savanorių komandai už pagalbą, entuziazmą, aktyvumą ir šypsenas! Tikimės, kad jums patiko savanoriauti Kultūros naktyje ir kad prisijungsite prie mūsų ir kitais metais!

Leave a Reply

Name and Email Address are required fields. Your email will not be published or shared with third parties.

%d bloggers like this: