Projektas „Jaunimo uostas – Klaipėda“ ieško savanorių!

Šių metų liepos 30 – rugpjūčio 1 dienomis Klaipėdos mieste vyks kelis šimtus jaunuolių iš penkių Baltijos jūros regiono uostamiesčių, esančių Rusijoje, Estijoje, Latvijoje bei Lietuvoje, sutrauksiantis projektas „Jaunimo uostas – Klaipėda“, kurį vykdo Klaipėdos jaunimo organizacijų asociacija „Apskritasis stalas“.

Pagrindiniai šio projekto tikslai – susipažinti su kaimyninių šalių uostamiesčių jūrine kultūra ir tradicijomis, siekti ilgalaikio šio regiono šalių uostamiesčių jaunimo bendradarbiavimo bei skatinti jaunimą pamiršti stereotipus apie bendraamžius iš kitų šalių.

Projekto metu dalyviai įvairiais būdais pristatys miesto gyventojams ir svečiams, o kartu – ir vieni kitiems, savo atstovaujamo miesto jūrines tradicijas – šokį, muziką, amatus bei šiuolaikines jaunimo tradicijas. Diskusijos, socializacijos vakarai bei kultūrinė-pažintinė veikla – priemonės, kuriomis bus skatinamas jaunimo tarpusavio supratimas bei pakantumas. Šis projektas turėtų tapti tęstiniu ir kasmet vykti vis kituose Baltijos jūros regiono uostamiesčiuose, siekiant ilgalaikio šio regiono jaunimo bendradarbiavimo.

Klaipėdos jaunimo organizacijų asociacija „Apskritasis stalas“ šiuo metu vienija ir atstovauja 22 uostamiesčio jaunimo organizacijoms. Asociacija aktyviai dalyvauja miesto gyvenime, prisideda prie jaunimo politikos vystymo ir formavimo.

Kreipiamės į Jus, norėdami pakviesti savanoriškam darbui su atvykusiais svečiais. Savanoriams garantuosime maitinimą, projekto atributiką ir smagų laiką!

Reikalavimai savanoriams:

– Asmenys, sulaukę 16 metų;
– mokantys anglų ir/arba rusų, privalumas – latvių kalba;
– mylintys savo miestą;
– atsakingi ir gebantys dirbti komandoje;
– punktualūs ir komunikabilūs.

Gyvenimo aprašymus siųsti klas@klas.lt.
Būsimiems savanoriams apie planuojamus susitikimus pranešime el. paštu arba sms žinute.

KLAS informacija

Leave a Reply

Name and Email Address are required fields. Your email will not be published or shared with third parties.

%d bloggers like this: