Kauno bienalė renka savanorių komandą

 

20246396_1560911203961341_6331332875343029007_n

 

Ką veikia savanoriai?
Savanoriai, prisijungę prie bienalės komandos, veiks kartu su festivalio organizatoriais ir menininkais bei įgis patirties skirtingose festivalio organizavimo srityse:
– asistavimo menininkams (pasitikimas oro uoste, miesto aprodymas, pagalba instaliuojant kūrinius ir kt.);
– parodų instaliavimo/išinstaliavimo (erdvių įrengimas parodai, kūrinių išpakavimas/supakavimas, instaliavimas/išinstaliavimas ekspozicijoje);
– renginio atidarymo (fotografavimas, svečių srautų valdymas);
– edukacijos (edukacinės programos planavimas ir įgyvendinimas bienalės parodose);
– komunikacijos ir sklaidos (menotyrinių straipsnių rašymas, pranešimų spaudai rengimas, komunikacija socialiniuose tinkluose, fotografavimas, reklaminės medžiagos platinimas).

Ką gauna savanoriai?
Puikią patirtį, gerą nuotaiką ir emocijas, malonias atsakomybes, bienalės suvenyrus, įėjimą į visus bienalės renginius nemokamai. Absoliuti dauguma bienalės darbuotojų (ir jos vadovai) pradėjo dirbti čia kaip savanoriai. Užsirekomendavę jauni žmonės yra įtraukiami į tolimesnius projektus ir veiklas.

Norėdami tapti Kauno bienalės savanoriu prašome iki rugpjūčio 27 d. užpildyti žemiau pateiktą savanorio anketą:

https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLScxqnNKlV_fIha8sgv_khMEc7R8O_KmcgcXwTMbnoZf2PXC9g/viewform

Apie Kauno bienalę:
2017 m. rugsėjo 15 d. bus atidaryta 11-oji Kauno bienalė – didžiausias, ilgiausiai trunkantis, daugiausiai lankytojų pritraukiantis šiuolaikinio meno festivalis Lietuvoje, nuo 2015 m. įtrauktas į pasaulio bienalių žemėlapį. Nuo 1997 m. Kauno bienalė išaugo į didžiausią Baltijos šalyse šiuolaikinio meno renginį, kuriame kas dvejus metus pristatomos tarptautinės šiuolaikinio vizualaus meno parodos. Šiemet pagrindinės parodos „Yra ir nėra“ kuratorė – menininkė, rašytoja, eseistė ir kultūros kritikė Paulina Pukytė. Kartu su viešosiose miesto erdvėse pristatomais menininkų projektais, Kauno paveikslų galerijoje bus eksponuojamos dvi parodos: paroda „Ateini ar išeini?“ (kuratorė Laima Kreivytė) ir video paroda „Iš ko padaryti paminklai“ (kuratorius Udi Edelman). Festivalio metu bus įgyvendinama ir edukacinė programa kviečianti Lietuvos ir užsienio meno specialistus, menu besidominčius miestiečius ir jo svečius, šeimas, moksleivius, studentus bei senjorus susipažinti su šiuolaikiniu menu.

Leave a Reply

Name and Email Address are required fields. Your email will not be published or shared with third parties.

%d bloggers like this: