Savanorė Justina: festivalį „Tamsta muzika“ lydėjo juokas, muzika ir meilė

Šiais metais, jau antrus metus iš eilės, liepos 30-31 d. Dzūkijoje siautė festivalis „Tamsta muzika“. Nė vienas toks muzikos festivalis neapsieina be savanorių pagalbos, todėlKultūros savanorių komandos narė Justina Klybaitė papildė „Tamsta muzikos“ šventės savanorių gretas. Savanoriauti Justiną paskatino įdomi ir nepamirštama praėjusių metų savanorystės festivalyje patirtis.

Kaip teigia Justina, savanoriavimas jai yra tiesiog gyvenimo būdas. Kiekvieną vasarą, vos pasibaigus egzaminų sesijai universitete, ji skuba savanoriauti į įvairius muzikos festivalius bei meno renginius. „Savanoriavimas – pats tinkamiausias vasaros praleidimo būdas tiems, kurie tiesiog neturi ką veikti, arba neturi, kur padėti susikaupusios geros nuotaikos ir energijos, nori susirasti naujų draugų ir įgauti naudingos patirties arba tiesiog pakeliauti,“ – pasakojo Justina. Nemažiau svarbu Justinai ir pats savanoriavimo procesas, kuomet prisidedi prie festivalio organizavimo.

Festivalyje „Tamsta muzika“ savanoriai dirbo įvairiausius darbus, tačiau, kaip teigė Justina, kiekvienas galėjo įdėti dalelę savęs. Vaikinai dirbo kiek sunkesnius darbus nei merginos, bet nei vienas pernelyg nepavargo, nes visi savanoriai dirbo pamainomis. „Mumis labai rūpinosi – maitino daug ir skaniai, kad turėtume pakankamai energijos ir būtume patenkinti, nes kaip žinia „geras savanoris – pavalgęs savanoris!“ – juokavo Justina. Pagrindiniai darbai savanoriaujant festivalyje buvo valdyti mašinų srautus stovėjimo aikštelėse, dalinti festivalio lankstinukus su programa, saugoti muzikantų palapines, tvarkyti aplinką, pardavinėti bilietus į festivalį bei dalinti vandenį ištroškusiems festivalio dalyviams.

Savanorė puikiai įvertino ir organizatorių darbą, mat nei vienas savanoris nesijautė išskirtiniu, visi buvo tarsi viena didelė šeima. Labiausiai Justinai patiko pati festivalio atmosfera – visi žmonės buvo atsipalaidavę, niekur neskubėjo, visi klausė geros muzikos, gulėjo hamakuose, šildėsi prieš saulutę, lietui lyjant lakstė per  balas ir t.t. Kiekvienas festivalio dalyvis rasdavo ką nuveikti, nes „Tamsta muzika“ buvo pilna įvairiausių pramogų.

„Savanoriauti festivalyje „Tamsta muzika“ buvo išties labai puiku. Gaila kad jis jau baigėsi, tikrai siūlau kitąmet važiuoti savanoriauti į šį festivali, nes kiekvienas gali susirasti daug naujų draugų, pabendrauti su tokiais žmonėmis, su kuriais kiekvieną dieną pabendrauti tikrai neteks, prisidėti prie šaunaus festivalio ir jaustis tiesiog laimigu, kad ir Jūs galejote prisidėti prie to, kad festivalis įvyktu ir visi liktų patenkinti,“ – įspūdžiais dalinosi Kultūros savanorė Justina.

Taip pat pažiūrėkite video, kur smagiai nufilmuota besidarbuojanti Justina: video

Panešimą parengė Kultūros savanoriai

Tags: , , , , , , , , ,

Leave a Reply

Name and Email Address are required fields. Your email will not be published or shared with third parties.

%d bloggers like this: