LIJOT: Atviras laiškas Europos finansų ministrams

2011 m. lapkričio 30 d. Europos Sąjungos finansų ministrai (G20) susitiko Briuselyje, kur aptarė pastarojo G20 susitikimo, vykusio Kanuose praėjusį lapkritį, rezultatus. Europos jaunimo forumas pažymi G20 lyderių susitikimo rezultatų išvadų kovojant su nedarbu ir skatinant darbo vietų kūrimą, ypač jaunimui ir kitoms socialiai jautrioms grupėms, svarbą ir prašo Ekonomikos ir finansų tarybos (ECOFIN) paramos investicijoms į Europos jaunimą.

Kol pagrindinis naujo finansinio periodo 2014-2020 m. diskusijų objektas yra taupymo priemonių įgyvendinimas, Europos jaunimo forumas mano, kad Europa turi aiškiai pareikšti, kad jaunimo politika yra tiek finansinis, tiek politinis prioritetas. Kad sustiprintų savo poziciją finansavimo skyrimo jaunimo politikos įgyvendinimui (neformaliam ugdymui, jaunimo darbui, demokratiniu principu veikiančioms organizacijoms, ambicingajam Europos jaunimo įdarbinimo planui įgyvendinti), Europos jaunimo forumas išsiuntė Europos finansų ministrams atvirą laišką, kad primintų, kaip svarbu krizės metu investuoti į jaunimą.

Atvirą laišką galite paskaityti čia.

Naujam finansiniam periodui artėjant, Europos jaunimo forumas pradėjo viešą kampaniją už nepriklausomą „Veiklaus jaunimo programą“ ir investicijas į Europos jaunimą. Jos metu jaunimas kviečiamas mobilizuotis ir palaikyti šią poziciją, siekiant jaunimo politiką paversti ne tik finansiniu, bet ir politiniu prioritetu.

Kviečiame apsilankyti Europos jaunimo forumo kampanijos WHERE ARE YOU GOING? puslapyje.

LIJOT informacija

Leave a Reply

Name and Email Address are required fields. Your email will not be published or shared with third parties.

%d bloggers like this: