Daugkartiniai perkusijos čempionai iš JAV atvyksta į Lietuvą

Net penkiolika kartų iš eilės pasaulio mušamųjų instrumentų grupių čempionato nugalėtojais tapę „The Blue Devils“ gegužės mėnesį atvyksta į Lietuvą. Čia jie ne tik stebins savo muzikiniais pasirodymais, bet ir užsiims edukacine veikla. Nemokamos stovyklos metu bus siekiama paskatinti vaikų ir paauglių saviraišką bei įtraukti juos į visuomeninę veiklą.

„The Blue Devils“ kolektyvas buvo įkurtas 1957 m. Kalifornijoje, o jų vardas kilo dėl netoliese buvusio kalno „Mount Diablo“ bei mėlynos spalvos uniformos, kurias tuo metu devėjo policijos pareigūnai. Būtent policijos klubo atstovai, siekdami sustabdyti jaunimo nusikalstamumą, įkūrė šią organizaciją.

„The Blue Devils“ tikslas – paskatinti vaikus bei paauglius užsiimti įvairiomis meninėmis iniciatyvomis ir per muziką bei šokį – išreikšti save. Užsiimdami meninėmis vei

Bendradarbiaudami kartu su jaunimo organizacija „Artspark“, organizacija „Kultūros savanoriai“ bei Lietuvos varinių pučiamųjų orkestrų asociacija, jie gegužės 10 – 12 dienomis rengs nemokamus muzikinius pasirodymus Vilniuje ir Panevėžyje. Juose galės dalyvauti vaikai nuo 6 iki 18 metų iš įvairių šalies orkestrų, taip pat, nemažas dėmesys bus skiriamas ir mažiau galimybių turinčiam jaunimui.

Perkusijos kolektyvas yra sukūręs vieną pažangiausių edukacinių muzikinių programų vaikų užimtumo skatinimui „System Blue Camp“ (Mėlynoji stovykla). Ji ir bus pristatyta Lietuvoje. Tai stovykla, kurioje nemokamai galės dalyvauti apie 400 vaikų, o jos metu „The Blue Devils“ ir kiti garsūs šalies atlikėjai mokys vaikus groti būgnais, išgauti įvairiausius garsus bei šokti.

Leave a Reply

Name and Email Address are required fields. Your email will not be published or shared with third parties.

%d bloggers like this: