„Baltojo kaspino“ Festivalis kviečia savanorius

Jeigu Tu esi pilietiškas žmogus nuo 14 metų, nori, jog smurto mūsų visuomenėje mažėtų, Tau rūpi socialinė lygybė – Baltojo kaspino festivaliui reikia Tavęs!
KAS TAI? 16 dienų įvairiausių meno ir kultūros renginių, jų metu sieksime keisti kultūrines normas ir stereotipus, kurių pasekmė – kaip epidemija išplitęs smurtas lyties pagrindu. Festivalį organizuoja labdaros ir paramos fondas „Frida“. Festivalio misija yra labai sunki, tad mums reikia Jūsų pagalbos!
KADA? Festivalis vyks lapkričio 25 – gruodžio 10 dienomis. Taip, festivalis trunka 16 dienų, todėl savanorių pagalba – neįkainojama.
KODĖL? Turės progą prisidėti prie smurto lyties pagrindu mažinimo, galimybę susipažinti su įvairiausiais atlikėjais, išvysti įvairius kultūrinius renginius, diskutuoti socialinės lygybės klausimais su  ekspertais, patirsi kaip renginiai  organizuojami jų „virtuvės“ vietoje.  Ši savanorystė taip pat gali būti Tavo studijų praktika/ socialinės valandos mokykloje.

KĄ REIKĖS DARYTI? Išklausyti trumpą interaktyvų instruktažą fonde FRIDA, susipažinti su smurto lyties pagrindu problematika; Festivalio metu pasitikti svečius renginiuose, atsakyti į jų klausimus, pagelbėti kitais einamaisiais techniniais klausimais (nuo rūbinės iki bendravimo su atlikėjais ir IT klausimų sprendimo).
YPATINGAI REIKIA pagalbos viešosios  komunikacijos srityje: informacijos apie Festivalį kūrimas bei sklaida medijose ( pranešimų spaudai apie Festivalį bei atskirus jo renginius parengimas bei platinimas, interviu su atlikėjais bei kitų straipsnių rašymas), renginių fotografavimas, reportažų, reklaminių video kūrimas, renginių vedimas/moderavimas ir pan.

KUR? Kaunas ir Vilnius – pagrindiniai Festivalio miestai šiemet. Pagrindinės Festivalio veiklos vyks gyvai, tačiau dėl COVID-19 situacijos kai ką gali perkelti į virtualią erdvę, taigi šios srities pagalbininkai taip pat bus labai reikalingi.

APIE MUS – FOUNDATION FRIDA – https://www.facebook.com/Fr1d4

Savanoriams registruotis el. paštu registracija.frida@gmail.com iki  spalio 30 d, tel. nr. 865052858, susitikimai vyksta Rotušės a. 26 Fonde FRIDA (III a.), susitikimų laikas derinamas individualiai.

Leave a Reply

Name and Email Address are required fields. Your email will not be published or shared with third parties.

%d bloggers like this: